TRÄNING

MIN TRÄNINGSRESA

Som barn gick jag på gymnastik och mamma berättar ofta hur jag satt i splitt med hakan i golvet och tittade på tv, dock minns jag inte när jag slutade med gympan sista minnet jag har är att jag gick på Solflickorna i Huddinge och vi hjulade på pallar och plintar. Så man kan väl säga att jag började min träningsresa redan som liten. I 2:an på lågstadiet kom tre tjejer från Skogås HK och berättade om handboll och att dem skulle träna ett lag för tjejer i vår ålder. Vi va flera som tyckte det verkade roligt och som faktiskt fortsatte att spela upp i tonåren. Så roligt vi hade, livet var liksom handboll och laget. Tills man blev intresserad av killar och annat strunt, i alla fall för min del. Tråkigt men sant.

min träningsresa

Sen var det väl lite si och så med träningen en period, gick väl på gym en del. Spelade handboll i perioder men mest på skoj då.

Aktiv har jag alltid varit och rört på mig mycket. Jag gillar att svettas och att röra på mig. Det är den bästa medicinen för mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När jag träffade Micke hade han hund så automatiskt var vi ute och gick mycket. På helgerna kunder vi packa väskan och ge oss ut och gå hela dagen. Stanna på nån mysig plats och bara vara. Äta picknick och mysa. Jag undrar när en sån dag kommer igen, haha.

min träningsresa

Sen kom graviditeterna med 30 kilos viktuppgång, efter Bruce försvann det automatisk men jag blev ju gravid igen redan när han var tio månader och sen fick jag kämpa en del för att bli av med dem 10 sista efter Livia. Här kom jag igång med träningen igen. Tränade på SATS, gick på lunchpass och yoga varje måndag. Och när jag vart gravid med Leah tänkte jag- aldrig att jag går upp så mycket igen och fortsatte träna och äta som vanligt. Men så kom vintern på riktigt och det var så tungt att dra både Bruce och Livia i snön, min kropp sa ifrån och bäckenet började smärta och vips så vägde jag 98 kilo på förlossningen. Galet.

min träningsresa6

Här började min nya resa, det handlade inte längre om vikten utan om att orka. Jag ville orka bära Leah och matpåsar dem tre trapporna upp utan att vara helt slut efter. Jag ville orka med den vardag vi hade och fortfarande har. Tre små barn tar mycket energi och jag har ofta fått frågan hur orkar du träna? Och mitt svar är alltid det är träningen som får mig att orka göra allt annat. Men jag ville också trivas i min själv och det gjorde jag faktiskt inte.

min träningsresa

Jag började i alla fall med barnvagnspromenader efter jag lämnat B och Livia på dagis. Sen la jag på träning hemma. Det med en bra kost gjorde att det gick ganska fort. Leah är född i juni och efter jul började jag springa. Jag som alltid hatat att springa, på handbollen var det de värsta som kunde hända. Ut och spring fem varav runt mossen ca 5,5 km. Det var lika med döden då. Nu gjorde jag det helt frivilligt och jag minns hur jag njöt av att springa där med knarrande snön under skorna, vilken frihet. Bara jag och mina tankar. Avkoppling för en småbarnsmamma.

IMG_233134686948452

Sen hittade jag Wörkouten och jag var frälst, haha. Pischa gav mig teamkänslan i träningen igen. Det var tufft och otroligt kul. Sen lurade hon mig att testa på att springa hinderbana och jag kan fortfarande känna spänningen och rädslan i kroppen när startskottet för Tough Viking gick men alltså vilken kick det var, känslan efter. Är så glad att jag gjorde det och sen faktiskt åkte till Göteborg och sprang två lopp till.

MIN TRÄNINGSRESA

När jag kom hem från Toughest startade jag min blogg WörkoutMama, det var också där jag slutade amma Leah och mina problem med acnen började. Jag körde på med Wörkouten ett par månader till men när jag valde att äta medicin mot hyn fick jag så ont i kroppen att träningen blev lidande och jag blev deppig och ja det är liksom en annan historia. Nu mår jag bra igen och är på väg tillbaka när det gäller träningen. Och vilket träningssug jag fick när jag nu satt och gick igenom gamla bilder! Blir till att sätta på mig skorna och sticka ut en sväng!

min träningsresa2

Woho vad långt det blev, men det är min träningshistoria. Har du lust att berätta din? Tycker det är roligt att läsa andras och den här veckan har jag fått massor av inspiration från mina kära bloggkompisar då det var vår veckoutmaning att skriva om våra träningsresor. Kolla in Ida och Helenas bloggar för att läsa om deras resa :)

min träningsresa3

Och glömt inte att meddela mig om ni också skriver så jag får möjlighet att läsa <3

tjurruset

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jhennifer 14 november, 2015 at 18:42

  Wow va grym du är ❤️

 • Reply Maria Lavestedt Segeblad 14 november, 2015 at 19:15

  STARK MAMMA!! Respekt för att du alltid tagit dig tillbaka till träningen efter graviditeterna trots lite tid och en del motgångar. Väldigt inspirerande läsning, blir sugen att göra en Tough Viking :-)

  • Reply @annikalarsen 14 november, 2015 at 20:20

   Å tack ❤️ alltså om du är sugen så gör det, bland det roligaste jag gjort ?

 • Reply Camilla 14 november, 2015 at 19:21

  Vilken kämpe och inspiratör du är! Kul att läsa!

  • Reply @annikalarsen 14 november, 2015 at 20:20

   Å vad kul att höra ? Tack så mycket ❤️

 • Reply Victoria 14 november, 2015 at 20:29

  Coolt att gjort thoughest!

  • Reply @annikalarsen 14 november, 2015 at 20:45

   Haha tack ? Så roligt och lika jobbigt ?

 • Reply Anna Jansson 15 november, 2015 at 20:33

  Men vilken powermamma! Såna som du inspirerar mig till att det går att träna efter barn.

 • Reply Min träningsresa, eller: Jag är väl ingen sportig typ? - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar 16 november, 2015 at 18:25

  […] Annika Larsen skriver om en resa som innefattar att komma igång efter graviditeten och dessutom göra det tre gånger. […]

 • Leave a Reply