bovete scones
FRUKOST, HÄLSA, RECEPT

BOVETE SCONES – NATURLIGT GLUTENFRIA

Finns det något godare än nybakt bröd som fortfarande är varmt så smöret smälter. Jag vet faktiskt inte :) Och här om veckan slängde jag ihop dem godaste sconesen som passar perfekt till helgens långfrukost. Dem går snabbt att göra och är magiskt goda, tyckte jag och Leah i alla fall <3

Vi bakade dem tillsammans jag och tjejerna, även om det tar lite längre tid än om jag skulle göra det själv är det himlans mysigt att leka tillsammans i köket. B vill helst bara vara med om det ska vispas grädde eller bakas kakor så man kan slicka alla skedar <3

Mina scones är gjorda på bovetemjöl. Bovete är en ört som är helt naturligt glutenfri och rik på magnesium och fosfor. Jag köper min från Risenta och ett extra plus tycker jag är att den är billig också. Att baka med mandelmjöl hela tiden kan lätt bli rätt dyrt. Ett paket på 500 gr kostar ca 27 kr. Mandelmjölet kostar ju över 60 kr så lite skillnad blir det ju om man bakar mycket.

Så om ni är sugna på en lite lyxigare frukost i helgen som både är nyttig och god så ta och baka mina ljuvliga scones <3

Bovete Scones

3 dl bovetemjöl

1 dl havregryn ( glutenfria eller ta en extra dl bovetemjöl för helt glutenfritt)

1 msk fiberhusk

1,5 tsk bakpulver

en- två nypor salt

2 dl vatten

3 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienserna och ha sen i vattnet och oljan lite i taget samtidigt som du jobbar ihop en smet.

Gör fyra lika stora delar, som du gör bollar av och sedan plattar ut på en plåt med bakpapper. Använd vatten på händerna för att lättare kunna jobba med degen. Picka bröden med en gaffel och skär ett kryss i bröden utan att dela dem så dem bir lättare att bryta av när dem är klara.

In i ugnen i 10-12 minuter.

Servera dem direkt med smör, ost eller kanske någon god marmelad <3

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jessica Sundberg 13 maj, 2016 at 11:20

    Mums! Ser gott ut! Älskar också nybakat bröd! Kram!

  • Leave a Reply