RECEPT

Banangröt med chiafrön och jordnötssmör

Idag gjorde jag det äntligen, och jag lovar att det inte var den sista gången för åååh så gott! Kan vara topp tre av godaste gröten jag ätit.

Det jag gjorde var alltså att ha i bananen i gröten samtidigt som den lagas istället för på. Ni måste testa, här kommer receptet.

Banangröt (2-3 portioner)

3 dl havregryn

2 bananer

2 msk chiafrön

lite kanel

2 nypor salt

6 dl vatten

Häll upp havregryn, frön och kryddor i en kastrull. Mosa bananerna och häll i. På med vattnet och ställ på spisen och låt puttra under omrörning på svag värme i ett par minuter tills gröten känns färdig.

Ät med en klick ekologiskt jordnötssmör och havremjölk.

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Trail & Inspiration 6 december, 2017 at 11:36

    Nu när jag provat ugnbakat gröt, måste jag testa detta. tack för tips! 🙂

    • Reply Annika Larsen 6 december, 2017 at 21:07

      Ja det är så gott 😍 Va gilla du Ugnsbakad? Gott?

    Leave a Reply