HolisticMama
LIFE

Bekväm i sin egen kropp

  

Hör ni, det här med att vara bekväm i sin kropp. Att trivas, att se sig i spegeln och gilla det man ser. Jag kan säga att jag inte gjorde det här. Det här va lite mindre än 1,5 år sen. Leah var väl 6 veckor och vi var på stranden och jag ville inte bara gömma mig i skuggan med Leah utan leka och ha roligt med Bruce och Livia också. Så jag satte på mig bikinin och gjorde precis det. Men samtidigt så tänkte jag hela tiden, hoppas ingen vi känner kommer, tittar alla på mig, borde väl gömma mig i vassen. Ni vet det här klassiska som alla skojar om men som faktiskt gnager i dem som gör det. Det är ingen rolig känsla och jag önskar ingen att känna så. Det var den känslan som fick mig att bestämma mig för att göra något åt saken. Nu räcker det. Jag vill kunna leka med mina barn utan att känna och tänka såna tankar. Hur man ser ut spelar mindre roll det är hur man känner och trivs i sig själv som är viktigt. Och här var jag inte bekväm i min kropp. Det kändes inte som mig. Om man som jag var innan graviditeterna normalviktig och sedan går upp över 30 kilo så även om man vet att man är större har man en bild av sig som smal. Förstår ni hur jag menar? Och när jag senare i veckan fick se dem här fotona på mig var det som sista spiken i kistan. Jag var redo för förändring. Och det är dit man måste komma. Alla som egentligen vill men inte gör, dem har inte kommit dit än. Man måste vara redo och verkligen vilja. Men när man sedan har tagit beslutet så går det rätt lätt. När man hittat ett sätt som passar en själv. Inga svältdieter eller shakes där man mår illa och går hungrig. Utan man måste kunna njuta under tiden. Det är i alla fall vad jag tror och har erfarenhet av. Ät bra riktigt mat, strunta i snabbmaten, godis, chips osv. Allt som inte är riktig mat. Börja enkelt med promenader och hitta en träningsform som passar dig. Skriv matdagbok och se över ditt beteende kring maten. Äter du för att du är hungrig, av vana eller för att du är stressad, ledsen, trött?

Alla måste börja någonstans och jag är så glad att jag gjorde det för 1,5år sen. För idag är trivs jag bättre i min kropp än innan barnen. Visst lite bristningar och slapp hud har och var men det är inget som stör mig, det enda jag saknar från den där tiden är tuttarna, hehe.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.