RECEPT

KLADDKAKA MED SAFFRAN

Igår bakade jag en så god kladdkaka. Med saffran. Perfekt till helgen och första advent.

Jag gjorde också dem där kakorna med banan, havregryn och jordnötssmör. Dem vart inte alls goda. Nä fy. Men man kan väl inte lyckas jämt, eller hur? Kladdkakan blev i alla fall smaskig och här kommer receptet:

Kladdkaka med saffran

Du behöver:

3 ägg

11 dadlar

2 dl mandelmjöl

2 dl kokosflingor

1 påse saffran 0,5 gr

3/4 dl kokosolja

1 msk vatten

2 msk flytande honung

1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlarna med kokosen och ha i mandelmjölet, bak- och vaniljpulvret. Mixa. Smält kokosoljan och blanda saffranet med vattnet, rör ihop, häll i smeten och i med ägg och honung. Mixa igen och häll smeten i en form smörjd med kokosolja och in i ugnen i ca 10 minuter.

Låt stå i kylen minst en timma innan du äter den.

Supergott med hallon och grädde/kokosgrädde!

 

Kladdkaka med saffran saffranskladdkaka Kladdkaka med saffran

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply ISA 27 november, 2015 at 15:34

    Yumiie! det där ser underbart gott ut 🙂

  • Reply Alva 29 november, 2015 at 17:47

    Alltså så sjukt god denna kakan blev! Uppskattad adventsfika av stora o små ?? Kommer garanterat baka den fler gånger innan jul! ?

  • Reply Matsdotter 30 november, 2015 at 10:43

    Spännande recept, måste testa!

    • Reply @annikalarsen 30 november, 2015 at 10:44

      Ja gör det! Supergod och ännu godare dagen efter 🙂

  • Reply Gabriella 2 december, 2015 at 16:32

    Wow vilken fantastisk kladdkaka!! 🙂

  • Leave a Reply