HolisticMama

OM MIG

Jag heter Annika Larsen, är 35 år och bor i Stockholm tillsammans med Micke och våra fyra barn: Bruce 9, Livia 7, Leah 5 år och John 2 år. 

Jag gick från handbollstjej till partytjejen som träffade kille och fick barn. Helt plötsligt hade jag gått upp över 30 kilo 3 gånger och var en trebarnsmamma som bodde 3 våningar utan hiss. Jag kände att jag behövde göra en förändring för att orka. Vilket jag är så glad att jag gjorde. Det gjorde inte bara livet lättare utan jag mådde också så mycket bättre.

Det var då jag insåg att det här var något jag ville jobba med, att inspirera andra mammor till att prioritera sig själva och sin hälsa. Bloggen föddes och tankarna började snurra.

Jag tror att du innerst inne bär på svaren och hos mig får du chansen att lyssna, känna efter och hitta dom.

Till en början ville jag jobba med kost och livsstilsförändringar men allt eftersom tiden gick och vi fick John så ändrade jag kurs. Jag ville jobba med hela människan. Och när jag såg den nya utbildningen hos Lillsveds Folkhögskola visste jag att det var rätt.

Nu är jag diplomerad Holistisk Coach och redo att göra det jag så länge längtat efter.

Holism kommer från grekiskans Holos som betyder hel eller odelad. Och jag som Holistisk Coach har ett helhetstänk där alla bitar i livet är lika viktiga. Sömn, träning, ätande, relationer, arbete, fritid, hälsa, natur och personlig utveckling. Allt hänger ihop och påverkar varandra. Tillsammans går vi igenom dina bitar och ser hur du har det nu och hur du vill ha det. Du reflekterar och delar med dig av dina tankar och känslor medan jag uppmuntrar och ger dig olika verktyg för att nå dina mål.

Jag kan egentligen coacha vem som helst men som mamma till fyra barn så brinner jag lite extra för just mammor.

Som mamma idag har man många krav på sig. Barnen ska tas hand om, hemmet ska vara städat,  maten ska lagas från grunden och helst vara hälsosam. Du ska se bra ut, träna och hinna umgås med vänner. Du ska också resa flera gånger per år, göra karriär samtidigt som du ska hämta barnen senast kl 3.

Barnen har aktiviteter, du och din partner ska gärna ha ett samliv också. (Eller så lever du ensam och kämpar med att få ihop allt.) Plus att du ska uppdatera dina sociala medier om hur bra och fint ni har det.

Mitt i allt det här så hittar man sig själv mellan blöjbyten, legobitar och utspilld mjölk räknades till tio en gång till.. 

Och det är här jag kommer in i bilden, jag hjälper dig att reflektera över hur du har det, hur du skulle vilja ha det, inte för att du borde eller för att alla andra gör det. Utan för att det är viktigt för just dig. Och sen så hjälper jag dig att komma dit.

Kontakt: hej@holisticmama.se