RECEPT

Saffransmuffins

Idag tjuvstartade jag julbaket och gjorde saffransmuffins, gluten- och mjölkfria. Barnen var skeptiska( läs gillade inte) men jag gillade dom.

Jag hade också tänkt göra en frosting på kokosgrädde och vit choklad men det får bli imorgon då jag missade att handla det. Förhoppningsvis finns det några muffins kvar då annars får jag baka nya.

Dom är perfekta som ett matigare mellanmål då dom mättar riktigt bra och med frostig blir dom perfekta som fika.

Saffransmuffins

Du behöver:

7 dl kokt quinoa

4 ägg

1 dl honung

0,5 dl mjölk (jag använde Oatlys iKaffe)

1 påse saffran 0,5 gr

0,5 dl rapsolja

1 dl kokosflingor

1 tsk vaniljpulver

2 nypor flingsalt

2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Värm mjölken under omröring tillsammans med saffranet. Mixa äggen med honung, ha i mjölken och sedan resten av ingredienserna. Allt utom quinoan och bakpulvret. Mixa igen och blanda quinoan och bakpulvret i en skål. Häll sedan i lite i taget samtidigt som du mixar allt till en hyffsat slät smet.

Häll i muffinsformar 12 st, och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.

Förvara i kylskåp och ät kalla, gärna med frostig och varför inte ha i russin i smeten om du gillar det?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply