RECEPT

VALNÖTSFRALLOR – FRIA FRÅN MJÖLK & GLUTEN

valnötsfrallor frallor paleo

Idag bakade jag Annika Sjöös valnötsfrallor, från hennes bok Annikas Paelokök. Dem är så goda! Barnen gillar dem också så det är ett plus. Ett litet lyxigare alternativ till frallorna till helgfrukosten. Jag har redan ätit två stycken till mellanmål, med en klick smör på. Magiskt!

Dem är fria från gluten och mjölk, originalet innehåller kokosmjöl men det hade jag inte hemma så jag körde bara på mandelmjöl och det funkade fint det också <3

Här kommer receptet!

Valnötsfrallor

2 dl hela valnötter

4,5 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk havssalt

1 stor morot

6ägg

2 dl vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och vatten. Blanda alla torra ingredienser och riv moroten fint. Rör ihop äggblandningen med dem torra ingredienserna. Krama ur morötterna lätt och blanda ner. I med nötterna och blanda en sista gång. Häll ner i 10 muffinsformar eller muffinsplåt och grädda i ca 20 minuter 🙂

 

 

 

You Might Also Like...

6 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.