HolisticMama
HÄLSA

VUXENACNE, ROACCUTAN & TRÄNING

När jag skrev mitt inlägg om min träningsresa kände jag att jag utelämnade tiden närmast. Att jag håller på att komma igång med träningen igen. Jag nämnde bara lite snabbt att jag ätit mediciner som påverkade och idag när jag skrev om hur min hy påverkats av lite slarv med kosten kände jag att jag ville dela min historia igen.

Det här inlägget skrev jag den 30 augusti i år på min blogg WörkoutMama som jag försöker importera hit. Snart så! Jag kan tillägga att jag efter detta varit på min första behandling hos världens bästa Emelinda och ska snart gå dit igen. Om du har några frågor om min behandling eller medicinen så fråga bara, jag hjälper gärna till <3

Här kommer det:

HORMONER, VUXENACNE & DEPRESSION

När jag slutade amma Leah i oktober/november förra året hade jag fortfarande inte fått tillbaka min mens, visst jag hade haft någon liten blödning men ingen riktig mens. Då var Leah nästan 1, 5 år. Skönt att vara utan den men också många funderingar på om något var fel, ett antal gravtest gick åt, kommer den någonsin tillbaka? Men såklart kom den när jag slutade amma helt vilket många sa till mig att den skulle göra.

Med mensen kom också finnarna som jag vart utan i så många år. Jag tänkte att det är säkert bara nu medans kroppen ställer in sig med alla hormoner och sånt och försökte att inte lägga så mycket energi på det men dem försvann inte utan blev snarare fler och fler och ju längre tiden gick ju jobbigare blev det.

vuxenacne2

Jag valde att gå till en hudläkare som konstatera att jag fått vuxenacne, vilket beror på just hormoner i kroppen och tillsammans kom vi fram till att jag skulle äta Isotretinoin eller Roaccutan som de flesta känner till det som. Biverkningarna är många tillexempel muskelvärk och depressioner plus att dem är fosterskadande så inga graviditeter tillåts, och jag som knappt äter Alvedon, var inte direkt överlycklig över att börja äta tabletter men jag mådde så pass dåligt över min hy att jag var villig att göra det ändå.

vuxenacne3

Efter någon vecka in på kuren började jag få sån träningsvärk att jag var tvungen att vila en vecka efter att jag tränat, musklerna värkte och jag började känna mig deppig över att inte kunna göra det jag älskar och det som gav mig energi i vardagen. Istället för att träna lugnt och försiktigt så slutade jag i princip helt ett par månader med bara något enstaka pass här och där. Jag försökte börja igen ett par gånger men det kändes motigt och lusten fanns inte där, eller den fanns där men det där andra tog över, svårt att förklara hur det kändes.

vuxenacne4

Jag tänkte inte så mycket på hur dåligt jag mådde under dem här månaderna utan det är förrns nu, när jag känner orken, glädjen och lusten till saker igen som jag faktiskt inser hur dåligt jag har mått.

Är så glad att jag slutat med medicinen men samtidigt glad att jag åt dem för jag kände mig verkligen hämmad av min hy innan. Nu har jag lite ärr kvar som kommer att blekna med tiden och om någon månad, minst två då huden fortfarande är extremt känslig ska jag göra någon behandling för att hjälpa till.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Sandra
  17 november, 2015 at 17:34

  Oj, kan tänka mig att det var jobbigt!

 • Reply
  Cecilia
  17 november, 2015 at 18:27

  Skönt att det går åt rätt håll. Låter verkligen inge vidare

  • Reply
   @annikalarsen
   17 november, 2015 at 18:33

   Ja verkligen som tur är, är det bra nu ❤️

 • Reply
  Camilla
  17 november, 2015 at 19:47

  Vad skönt att du är bättre!

 • Reply
  Clara Edvinsson
  20 november, 2015 at 22:22

  Starkt av dig att dela med dig!

 • Reply
  IGÅR SÅ UNNADE JAG MIG - annikalarsen.se
  26 januari, 2016 at 12:34

  […] vet ju att jag haft en del problem med min hy (annars kan ni läsa om det HÄR) och nu när det vart så kallt och jag använt både jacka och halsduk har jag fått några utslag […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.